Nu 20% korting op het gehele assortiment!*Online vanaf €1000,- excl btw | Kortingscode: 40jaar
Al 40 jaar is Wiljan dé toonaangevende groothandel in bloemisterij-, woon- en decoratieartikelen.

Hoe het allemaal begon...

Hoe het allemaal begon...

Hoe Groothandel Wiljan ooit begon in een klein schuurtje tot nu!

De firmanaam Wiljan is in 1984 de geschiedenis ingegaan door de beide voornamen van oprichters Willem en Janke af te korten in de bedrijfsnaam: (u raadt het al) WILJAN.

Willem, die zeer bekend was in de branche, en Janke die als lerares in het middelbaar onderwijs werkte en daarnaast ook nog in het bezit was van het diploma bloemsierkunst, vormden samen een geweldige stimulans voor de opzet van dit bedrijf.
Door de kennis enerzijds en de nuchterheid anderzijds op deze wijze te combineren, vermeerderd met een flinke portie doorzettingsvermogen, verdienen zij dan ook het predikaat: groothandel in bloemisterijartikelen in de meest brede zin.

Groeiend familiebedrijf

Aan de Opperbuorren 2 met een bedrijfsruimte van nauwelijks 100 m2 en een bedrijfsauto voorzien van een monsterpresentatie werd het startsein gegeven.

Het bedrijf groeide snel en moest al gauw uitwijken naar een grotere locatie welke werd gevonden door de aankoop van een groter pand aan de Opperbuorren 4 in Wijnjewoude, met daarnaast nog een grote opslag vestiging in Drachten.

Alles onder één dak

Door groei en ook om efficiënter te kunnen werken is er in januari 2016 besloten om een nieuwe locatie te zoeken voor Groothandel Wiljan. Om zo weer alles onder één dak te kunnen huisvesten. Vanaf 1 augustus 2016 opende Wiljan dan ook haar deuren aan De Hemmen 56 te Drachten.

Groothandel Wiljan telt momenteel 9 medewerkers, 5 bedrijfsauto's en een oppervlakte van meer dan 5000m² met 250m² grote showroom en een prachtige Cash&Carry in Drachten.