Let op: wegens drukte kan de levertijd langer zijn dan normaal. We doen er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
Bloemisterij
Cadeaus
Seizoensartikelen
Heeft u vragen?
0516 481 888

Hoe het allemaal begon...

Hoe het allemaal begon...

De firmanaam is in 1984 de geschiedenis ingegaan door de beide voornamen van de eigenaren Willem en Janke af te korten in de bedrijfsnaam: (u raadt het al) WILJAN.

Willem, inmiddels jaren bekend in de branche, en Janke als lerares aan het middelbaar onderwijs en daarnaast ook nog in het bezit van het diploma bloemsierkunst, vormden samen een geweldige stimulans voor de opzet van dit bedrijf.


Door de kennis enerzijds en de nuchterheid anderzijds op deze wijze te combineren, vermeerderd met een flinke portie doorzettingsvermogen, verdienen zij dan ook het predikaat: groothandel in bloemisterijartikelen in de meest brede zin.

Aan de Opperbuorren 2 met een bedrijfsruimte van nauwelijks 100 m2 en een bedrijfsauto voorzien van een monsterpresentatie werd het startsein gegeven.

 

Het bedrijf groeide snel en moest al gauw uitwijken naar een grotere locatie welke werd gevonden door de aankoop van een groter pand aan de Opperbuorren 4 in Wijnjewoude, met daarnaast nog een grote opslag vestiging in Drachten.

 

Door groei en ook om efficiënter te kunnen werken is er in januari 2016 besloten om een nieuwe locatie te zoeken voor Groothandel Wiljan. Om zo weer alles onder één dak te kunnen huisvesten. Vanaf 1 augustus 2016 opende Wiljan dan ook haar deuren aan De Hemmen 56 te Drachten.

 

Groothandel Wiljan telt momenteel 7 medewerkers, 5 bedrijfsauto's en een oppervlakte van meer dan 5000m² met 250m² grote showroom en een prachtige Cash&Carry in Drachten.